Caserío de Mozaga

Caserío de Mozaga: 

Iedereen op Lanzarote kent de naam Bethencourt. Want zeven eeuwen geleden zou ridder Juan Bethencourt het eiland zijn huidige naam gegeven hebben. Na een lange tocht op zee stapte Juan aan wal, brak daarbij prompt zijn lans en besloot het eiland de naam ‘lanza rota’ (gebroken lans) te geven.

Dus toen ik Gonzalo Bethencourt, de eigenaar van Casério de Mozaga ontmoette, vertelde ik hem dat ik het best bijzonder vond om een nakomeling van ridder Juan te ontmoeten. Waarop Gonzalo me meteen hartelijk begon uit te lachen. Dat verhaal met die lans was de reinste onzin en hij had al helemaal geen ridders in de familie.

Feit is wel dat de familie van Gonzalo al eeuwenlang een schitterende boerderij in bezit heeft: de Caserio de Mozaga. Deze 18de eeuwse finca is nu een stijlvol ingericht hotel, en herbergt tevens één van Lanzarote’s beste restaurants. Het interieur bevat veel antieke meubelen en ademt de sfeer van vroeger, maar heeft toch een eigentijdse uitstraling.

Een week lang heb ik genoten van de grote tuin, de heerlijke maaltijden in het restaurant en de prachtige omgeving. En Gonzalo, die moest elke keer grijnzen als hij me zag. Zo’n goedgelovige gast als Eliza had hij nog nooit gehad…

Overige reis informatie

Spanje

Mozaga

Lanzarote