Finca Casa de la Virgen

Finca Casa de la Virgen: 

In de schemering lig ik op mijn rug in het gras. Wat hoor ik? Dat moet de pijnboomduif zijn… of is het toch een torenvalk? Ach, wat maakt het uit, ik ben hier namelijk niet als vogelaar. Nee, ik heb een ander doel: ik heb me laten vertellen dat Gran Canaria een van de beste plaatsen ter wereld is om de sterrenhemel te bestuderen. Je moet er een wandeltochtje voor over hebben naar een hoge top maar nu ben ik er helemaal klaar voor: laat de zon maar ondergaan, en dat zeg ik toch niet zo vaak!

Enthousiast gemaakt door een goede vriend van me heb ik zelfs een aantal lessen astronomie gevolgd, en impulsief heb ik vervolgens meteen een reis geboekt naar Gran Canaria. Uiteraard naar het noorden van het eiland, dat nog rustig en landelijk is. In een prachtig natuurgebied, gevormd door een kloof – de Barranco de la Virgen – zou ik het opgeknapte boeren landhuis uit eind 1900 van Juan Carlos en Dolores moeten kunnen vinden. Maar tot nu toe zie ik alleen citroenbomen, pruimenbomen, vijgenbomen en vele katholieke kapelletjes langs de weg. Ah – ineens zie ik het bordje met ‘Casa de la Virgen’ hangen!

En weet je, soms heb je gewoon een lot uit de loterij gevonden. Casa de la Virgen is zo’n lot: twee pittoreske huisjes middenin de natuur. Gerestaureerd met behoud van originele details zoals robuuste houten balken, ontzettend stijlvol en gezellig ingericht. En met twee eigenaren om in te pakken. Hier ga ik helemaal uitrusten, maar ook zeker genieten van een goede barbecue! Maar nu lonkt de hemel – dus op naar de top, laat die sterren maar schitteren!

Overige reis informatie

Spanje

Valleseco

Gran Canaria