Finca el Pao

Finca el Pao: 

‘Weer dat getal 5! Waarom heb je in alles voor 5 gekozen?’ vraag ik aan Pascale. We hebben net een heerlijke rit per paard gemaakt langs de olijf- en amandelboomvelden. Onderweg heeft ze me uitgelegd dat ze zich op de finca heeft laten inspireren door de vijf elementen: hout, water, vuur, metaal en aarde. ‘Tsja’, zegt Pascale, ‘daar zou ik een hele middag over kunnen praten, maar laat ik het houden bij dat dat getal voor mij staat voor vrijheid, ruimte en lucht. En dat zie je zowel in de omgeving, als in mijn finca in alles terug!’

Toen ik hier vanochtend heel vroeg aankwam, wierp de opkomende zon een mysterieuze gloed over de finca. Het was stil, en het enige geluid dat ik hoorde was het knerpen van de steentjes onder mijn voeten. Pascales’ stem maakte een einde aan de mysterieuze sfeer. ‘Bienvenido en Finca el Pao! Je bent precies op tijd voor een prachtige ochtendrit per paard, heb je zin?’

Uiteraard heb ik zin! Ik zet snel mijn koffer in mijn kamer – waar het rustige en eenvoudige interieur me direct opvalt. Terug in mijn kamer na de rit zie ik inderdaad dat ook in de inrichting het getal 5 terugkomt, iets wat ik vanochtend natuurlijk niet zag. Door de eenvoud straalt het interieur rust uit, maar het is zeker smaakvol ingericht en hoogwaardig afgewerkt! Vijf dagen hier doorbrengen is zo gek dus niet, glimlach ik, terwijl ik over de amandel- en olijfboomgaarden staar. En vijf dagen lang van de amandelen snoepen geen straf – de volgende noot knarst tussen mijn tanden, en verstoort daarmee de stilte. Rust en stilte, dat is wat hier regeert!

Overige reis informatie

Spanje

Almoraig

Alicante