Finca las Rosas - La Tanquera

Finca las Rosas – La Tanquera: 

Toen ik Nino voor het eerst zag, moest ik denken aan een boer, wat niet gek is aangezien zijn finca op een prachtig boerenlandgoed ligt. Daarbij heeft hij flinke kolenschoppen en altijd een dikke Montecristo sigaar in zijn mond. Mijn eerste indruk? Bijzonder aardig, maar aan zijn woordenstroom kwam maar geen einde. Ik dacht nog: hoe kan hij een finca hebben waar rust onder de Spaanse zon hoogtij viert? Eenmaal hier moest ik lachen om mezelf. Nino en ik genoten in stilte van de natuur omgeven door fruitbomen en casas in Canarische stijl. Samen liepen we rond langs het verwarmde zwembad, de jacuzzi en de gele charmes. “Eigenlijk bestaat Finca las Rosas uit twee delen. Kijk maar eens om het hoekje, steek de smalle weg over en op 100 meter lopen vind je La Tanguera. O, en pluk onderweg wat vers fruit!” En daar trof ik zijn gloednieuwe casas.

“Nog een slokje?” vraagt Nino. Hij is naast me komen staan in het zonnetje en schenkt mijn glas nogmaals vol met zijn eigen gebrouwen likeur. De vogels fluiten en ik zucht diep. Stiekem heeft hij me vandaag een paar mooie lessen geleerd. Les 1: een eerste indruk is belangrijk, maar er is altijd een tweede indruk. Les 2: kijk vooral om het hoekje. En les 3: in Finca las Rosas word je heel gelukkig. Ik voel me intens gelukkig en dat is de allermooiste les van vandaag.

Overige reis informatie

Spanje

Los Realejos

Tenerife