Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo: 

Wanneer ik ‘s ochtends mijn raamluiken opendoe, lacht het najaarszonnetje me vrolijk tegemoet. In de verte pronken de bergtoppen van de Sierra de las Nieves. Het is dat ik trek heb in een lekker ontbijtje, anders had ik hier nog wel uren kunnen staan, genietend van dit adembenemende uitzicht.

Gerrit en Judith, de eigenaren, hebben de perfecte plek uitgekozen. Na een aantal bezoekjes aan Spanje was het hen duidelijk, hier wilden ze gaan wonen. De relaxte Spaanse levensstijl en het klimaat spraken hen enorm aan. Zo konden ze tevens meer tijd met de kinderen doorbrengen en hun gehaaste leven vaarwel zeggen.

Na mijn ontbijtje van heerlijke broodjes en versgeperste jus d’orange plof ik neer op een ligstoel aan het zwembad en pak mijn boek erbij. Wat leuk trouwens! De gietijzeren beeldjes rond het zwembad vallen me nu pas op. Zelfs bij het zwembad komen dus de artistieke invloeden van kunstenaar Louis Alonso terug. Judith vertelde me gisteren dat alles ontworpen en ingericht is door de kunstenaar. Het maakt dit plekje erg bijzonder.

Ik slaak een diepe zucht. Heerlijk! Vandaag ga ik lekker luieren. Afgelopen dagen heb ik rondgesnuffeld in dorpjes als Antequera, Ronda en Mijas en al heel wat straatjes doorkruist en trappen beklommen. Het was de moeite waard. De plaatsjes zijn stuk voor stuk bijzonder. Overal voel je de authentieke, Spaanse sfeer nog en word je overspoeld door gastvrijheid. Terwijl ik me verdiep in mijn boek hoor ik niet dat Judith naast me is komen staan. “Is het spannend?”, vraagt ze lachend. Ik kijk verschrikt op. Het is inderdaad erg spannend, zo spannend dat ik even alles om me heen vergeten was. Ze vraagt of ik die avond toevallig al plannen heb. Er is dit weekend namelijk een bekend festival in Guaro, het dorpje hier vlakbij. Ik mag het echt niet missen.

Judith’s tip was een gouden tip! Zodra de zon ondergegaan is, wordt het dorpje sfeervol verlicht door tienduizenden kaarsen. Wat romantisch! Het heeft iets sprookjesachtigs. Ik word er even helemaal stil van. Al snel wordt de stilte onderbroken door Spaanse muziekklanken. Laat het feest maar beginnen!

Overige reis informatie

Spanje

Guaro

Andalusië